Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

σιγά σιγά

Μερικές φορές δεν θέλω να δω συγκεκριμένα πράγματα, δεν θέλω να ακούσω συγκεκριμένα πράγματα, δεν θέλω να ψάξω συγκεκριμένα πράγματα.
Νιώθω πως πρέπει να κάνω λίγο πίσω, να ελέγξω τα ανεξέλεγκτα συναισθήματα που πηγάζουν από κτητικότητα, ανασφάλεια και δημιουργούν διάφορα συμπλέγματα και σε άλλες σχέσεις ή καταστάσεις πέρα από αυτές που με αφορούν άμεσα.

Τα σκεφτόμουν λίγο πριν κοιμηθώ και προσπάθησα να φρενάρω τις σκέψεις γενικώς....είπα οκ! δεν χρειάζεται να με πάρει ο ύπνος μ'αυτή τη σκέψη...δεν χρειάζεται να το κουράσω άλλο...αρκεί μια φορά να το πάρω απόφαση και θα λειτουργήσει.

Πεθύμησα νύχτες παιδικές που το μυαλό άδειο, ακούραστο κι απαίδευτο, σχετικά αγνό, αφηνόταν στο τα παρατηρεί χωρίς να σκέφτεται. Παρατηρούσα απλές λεπτομέρειες του χώρου στο σκοτάδι κι άκουγα ήχους όπως τριξίματα, απαλά χτυπήματα, φυσήματα του αέρα μέχρι να με πάρει ο ύπνος ....τόσο απλά.

Το προσπαθώ τα τελευταία βράδια χωρίς μεγάλο αποτέλεσμα. Για κάποιο μικρό χρόνο αφήνομαι στην κενότητα του τόπου και του χρόνου αλλά οι σκέψεις σιγά-σιγά εισχωρούν κι έτσι όλο αυτό το 'μαγικό κόλπο' χάνεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: