Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

μια χαρα....

Γιούπι, γιούπι, γιούπιιιιι! Έχω μειώσει κατά πολύ τις ώρες στο ίντερνετ. Μπαίνω μόνο για να μιλήσω μέσω msn για τα απαραίτητα, στη zougla για να ενημερωθώ, στο reader του παλιού μου λογαριασμού για να διαβάσω παλιούς καλούς co-bloggers κι εδώ κάθε αραιά και που για να γράψω καμιά μπούρδα να περάσει η ώρα.
Ξαναβρήκα την παλιά μου φόρμα κατα μεγάλο ποσοστό όσον αφορά την εμφάνισή μου, τη διάθεσή μου, και την έκφραση του προσώπου μου. Κάνω με περισσότερο σύστημα τις δουλειές μου κι έχω αρχίσει να εστιάζω σε πολλές λεπτομέρειες της ζωής μου που μπορεί να αφορούν από διακόσμηση σπιτιού έως κέφια των παιδιών.
Οκ....δεν μετανοιώνω που υπήρξα blog-freak, ίσως ήταν μια περίοδος που χρειαζόταν να το κάνω για πολλούς και διάφορους λόγους.
Τώρα τα βράδια έχουν τηλεορασούλα και ανάγνωση βιβλίων. Τα βιβλία που με εκφράζουν είναι για μένα η υπέρτατη τροφή για την ψυχή μου, η υπέρτατη αναψυχή μετά την θάλασσα και τις διακοπές.
Σήμερα δεν ξέρω πως(;), πάλι καταλήξαμε στο mall και πάλι κατεβήκαμε στο fnac για να εκστασιαστούμε άλλη μια φορά από όλα αυτά που μπορούν να εξιτάρουν το πνεύμα, τα μάτια και τα αυτιά μας.
Εγώ μαγνητίστηκα από τα ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΛΜΕΡ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ και χωρίς δεύτερη σκέψη το βούτηξα. Μάλιστα πρόλαβα σε ένα μικρό κενό μεταξύ φαγητού στις 8 η ώρα το βράδυ και τηγανίσματος λουκουμάδων στις 9, να διαβάσω σκόρπια σημεία και να πάρω μια πρόγευση.
Έτσι, είναι τρία τα βιβλία που ταυτόχρονα διαβάζω τώρα....
Το Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ, που ομολογώ με ξάφνιασε ευχάριστα, στην αρχή το πέρασα για μούφα....αλλά αποδείχθηκε καλό.
Μετά το 366 μέρες της Μαρίας Γεωργιάδου. Τι υπέροχη γραφή! Είναι καταπληκτική συγγραφέας, γράφει ανάλαφρα, σα χάδι, με λεπτότητα κι ευγένεια....δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια γραφή. Τέτοιο ύφος! Δεν αγόρασα το βιβλίο γιατί είναι διάσημη και με τράβηξε η φωτό της στο εξώφυλλο. Αγόρασα το βιβλίο γιατί είχα λατρέψει τον ΕΚΠΤΩΤΟ ΑΓΓΕΛΟ που είχε γράψει η ίδια και είχε γίνει σήριαλ στην τηλεόραση.
Τρίτο βέβαια τα γράμματα του Σικελιανού.....