Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Γλυκιά σα βανίλια



Χτες το απομεσήμερο, Παρασκευή και δεκατρείς, και πανσέληνος με ανάδρομο τον Ερμή αποφάσισα να κάτσω να ξαπλώσω και να μην πάω στο κομμωτήριο. Τηλεφώνησα να ακυρώσω το ραντεβού αλλά δεν απαντούσαν. Έκλεισα τα μάτια μου για μισή ώρα, χαλάρωσα και ξεκουράστηκα και ξανατηλεφώνησα, αλλά πάλι δεν απαντούσαν. Οπότε αποφάσισα να κάνω ένα μπάνιο, να ενυδατωθώ με κρέμες, να παρφουμαριστώ, να γεμίσω την τσάντα μου με τα απαραίτητα συν βιβλίο .... και έφυγα!
Πήγα τελικά στο κομμωτήριο να βάψω καφέ-σοκολά τα μαλλιά μου, κάθησα μιάμιση βαρετή ώρα με πολύ κόσμο, έντονη μουσική κι ευτυχώς που είχα πάρει το βιβλίο μαζί μου αλλιώς θα έφευγα από εκεί και θα πήγαινα κατ' ευθείαν στο φαρμακείο για χάπια. Μετά πήγα μέχρι την Αγία Παρασκευή. Ήταν η καλύτερη ώρα, όλα χρυσά, το έντονο κίτρινο φως του ήλιου τα κάνει εδώ γύρω όλα χρυσά. Έδωσα ένα χέρι βοηθείας στη δουλειά και επέστρεψα για να ρομαντζάρω στη βεράντα με ελαφρύ φαγητό και κρασάκι κι ένα φεγγάρι απίθανο που έφτιαξε μια νύχτα φωτεινή...σα να είχε κρατήσει κάτι από τη μέρα...
Σήμερα έχει πολλή ζέστη, αλλά οι ανοιχτές πότρες σχηματίζουν ένα δροσερό ρεύμα και το απολαμβάνω με μια γλυκιά κόπωση στο σώμα, πίνοντας παγωμένο νεράκι και τρώγοντας  βανίλια υποβρύχιο. Την οποία αγόρασε η Γκέλυ και την έχει τσακίσει κανονικά, αποδίδοντάς της για φέτος τον τίτλο Μις βανίλια 2014. Γιατί τρώγοντας τόση βανίλια έχει γίνει ακόμη πιο γλυκιά!