Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Παραμονή και σκέψεις


Είμαι τόσο χαρούμενη! καιρό είχα να αισθανθώ έτσι. Και η αλήθεια είναι πως δε με νοιάζει τίποτα απ' όσα απασχολούσαν το κεφάλι μου παλιά. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια αλλά κάθε βράδυ που γυρίζω σπίτι νιώθω πιο γεμάτη και καταλήγω κάθε μέρα όλο και περισσότερο στο συμπέρασμα πως ο άνθρωπος ή μάλλον εγώ, περισσότερο απ'όλα έχει ανάγκη την ελπίδα που υπάρχει μέσα του (αν υπάρχει κι όταν υπάρχει) και του δίνει δύναμη. Ελπίδα και προοπτική θα έλεγα, δηλαδή αν οι δρόμοι δεν φαίνονται αδιέξοδοι και βλέπεις ξαφνικά μπροστά σου ολόκληρο οδικό δίκτυο, γέφυρες, λεωφόρους κλπ, μάλλον όλα πάνε καλά.

Αύριο παραμονή πρωτοχρονιάς! oh yes! κάπου εδώ μέσα, κάποια χρονιά, πέρυσι ή πρόπερσι έκανα έναν απολογισμό, απ' αυτούς που σπάνια έως ποτέ κάνω! φέτος ανάμεσα σε κάτι κενά από δουλειές και τρεχάματα αφήνω το μυαλό μου να τρέξει στη χρονιά που φεύγει οσονούπω και να κάνω τη σούμα! Την κάνω εννοείται, με την ταχύτητα των κλασμάτων του δευτερολέπτου που τρέχει ο νους σε χιλιάδες πράγματα και πάντα στο τέλος υπάρχει ένα χαμόγελο στα χείλη. Τελικά δεν έκανα λάθος μουρμουράω μέσα από τα δόντια και επανέρχομαι στα πρακτικά της δουλειάς ή του σπιτιού ανάλογα.

Αύριο έχω πολλά να κάνω κι ελπίζω να μην πελαγώσω, η αλήθεια είναι πως βαρέθηκα τον 'χαμό' των γιορτινών αυτών ημερών, τον έχω δει από την ανάποδη αλλά εντάξει να μην είμαι αχάριστη, τώρα τελευταία και λίγο από την καλή. Η μαγική στιγμή από το σούρουπο κι έπειτα βέβαια, η περίεργα μαγική αυτή στιγμή είναι κάτι που περιμένω όχι γιατί έχει σχέση με λούσα ή γλέντια αλλά με αυτό που ξέρω πως θα νιώσω μέσα μου! αυτό το συναίσθημα ποτέ δεν με έχει προδώσει, είναι πάντα εκεί κάθε φορά και μοιάζει με την ήσυχη συνείδηση της νύχτας, την έλλειψη έγνοιας, την κάθαρση, την ανακούφιση και ότι άλλο θετικό μπορεί να αισθανθεί ο άνθρωπος...μετά πάμε πάλι από την αρχή!!!

Με χαμόγελο μεγάλο ανοίγω τη πόρτα μου να φύγει το 2011 και με το καλό περιμένω να ορίσει το 2012, εύχομαι σε όλους υγεία, το ανώτερο αγαθό, όχι μόνο σωματική αλλά και ψυχική! όλα τα άλλα ο καθένας ας παλέψει να τα βρει και είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρει....εεεε, μην τα ζητάμε και όλααααα!!!!!! κλείσιμο ματιού και πολλά φιλιά!!!!