Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Δε μπορώ τώρα... ανοίγω φύκι για σούσι

Και μεις σαν τις γιαγιάδες στη διαφήμιση "ανοίξαμε φύκι για σούσι", το τυλίξαμε ρολό που περιείχε ρύζι, σολωμό, και μικρά κομματάκια αγγουριού και καρότου. Στη συνέχεια το κόψαμε σε ρολάκια μπουκίτσες. Η δροσιά που διαχεόταν στην ατμόσφαιρα όσο το φτιάχναμε ήταν απίστευτη. Μια ραφινάτη αίσθηση από κάτι θαλασσινό που δε μπορούσα ακριβώς να προσδιορίσω. Κάτι σα να σκάει το κυματάκι, κάτι σα θαλασσινό αεράκι... δεν ξέρω. Η Νένα πρόσθεσε τυρί φιλαδέλεφεια, ένα δυτικό, ασυμβίβαστο με το σούσι συστατικό, που δε γίνεται όμως να το ξεπεράσει ή προσπεράσει από τη στιγμή που το δοκίμασε σε κάποιο σούσι μπαρ. Δεν είναι διόλου άσχημο. Συνήθως βάζουμε και αβοκάντο, κάτι που δεν έγινε αυτή τη φορά.