Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Case closed

Οι άνθρωποι θέλουν να είναι γύρω τους τακτοποιημένα τα πράγματα. Τακτοποιημένα και όμορφα. Και καμιά φορά όσο πιο τακτοποιημένα είναι τα πράγματα, τόσο ανάστατη και χαοτική είναι η ζωή τους. Και ο εσωτερικός τους κόσμος επίσης. Και να ποια είναι η τακτική που ακολουθείται. Με ένα πανί με μικρο-ίνες στο χέρι και ένα πολυχρηστικό στο άλλο απολυμαίνεις και αποστειρώνεις τα πάντα γύρω σου, αφήνοντας την συνείδηση απενοχοποιημένη να κάνει όποια "βρώμικη" σκέψη και την ακόμη πιο απενοχοποιημένη σου πρόθεση να κάνει οποιαδήποτε "βρώμικη" κίνηση κι έτσι συμπληρώνεται το καρέ. Καθάρισες μέσα και έξω.
Και βέβαια συμβαίνει και το αντίθετο. Άνθρωποι με ακατάστατη καθημερινότητα και χαοτικό περιβάλλον τυγχάνει να έχουν απόλυτη καθαρότητα στο μυαλό και κρυστάλλινη διαύγεια στην ψυχή  τους.
Ξέχασα και κάποιους ενδιάμεσους τύπους. Στις ενδιάμεσες περιπτώσεις τα πράγματα είναι κάπως ισορροπημένα. Με την άποψη πως μπορείς να χειρίζεσαι τα θετικά ή αρνητικά στοιχεία του εαυτού σου.
Και όπως πάντα αυτό που δεσπόζει το αρνητικό χαχαχα, απόδειξη πως καταλαμβάνει και περισσότερο χώρο σε αυτό το κείμενο. Η πρώτη παράγραφος είναι μεγαλύτερη μακράν για χάρη του.
Kαι εδώ θα κρατηθούν οι ισορροπίες. Όπως καταλαμβάνει μεγάλη θέση στο κείμενο, θα καταλαμβάνει μικρή, μηδαμινή ή και καμία θέση στη ζωή μας πλέον γιατί όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα. Case closed.