Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Έκθεση με θέμα 'τα χριστούγεννα'

Ναι, ναι! το ξέρω, πλησιάζουν Χριστούγεννα! το κατάλαβα καλέ από τις αρχές Οκτώβρη με τα εποχιακά μαγαζιά, φουλ τιγκαρισμένα στο εμπόρευμα, με τον Βασιλόπουλο της γειτονιάς μου να στολίζεται πανηγυρικά κατά το τέλος Οκτώβρη (μπέρδεψαν μάλλον την 28η με τα Χριστούγεννα, ή γιόρτασαν 2 σε 1, ή προβλέποντας την άτυχη κατάληξη της γιορτής του 'οχι' γιορτής στο 'παρασύνθημα')
Οτιδήποτε...
Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι! ναι ναι! Πρέπει το σπίτι να είναι καθαρό, τα γλυκά όλα στη θέση τους, το ψυγείο γεμάτο καλούδια για το ωραιότερο τραπέζι, το δέντρο μεγαλόπρεπο και σε θέση περίοπτη, αν είναι δυνατόν να φαίνεται προς τα έξω...(ουφ μεγάλη λίστα),τα δώρα από κάτω ναι, ναιιιι...
Να πάμε να αδυνατίσουμε για το ρεβεγιόν, να πάμε να αδυνατίσουμε μετά το ρεβεγιόν που χλαπακιάσαμε απενοχοποιημένα το νάμπακο και παχύναμε, να κλείσουμε τραπέζι σε πίστα για πρωτοχρονιά, να παίξουμε 31, να κλέψουμε χρόνο στην παράνοια να πάμε διήμερο για σκι Αράχοβα ή μέχρι τα Τρίκαλα το πολύ πολύ.
Μην ξεχάσουμε τα διάφορα bazaar, τα φτωχά παιδάκια, τα πακετάκια για την εκκλησία, τα τηλεφωνήματα για την Αφρική, να υιοθετήσουμε ένα δυο παιδιά, να πάρουμε πράγματα της unicef και να φάμε 'υγιεινά' σε αλυσίδα εστιατορίων για να ενισχυθεί η έρευνα για τις παιδικές αρρώστιες. (Εγώ λέω καλύτερα να μην τρώμε εκεί για να μην υπάρχουν και αρρώστιες) Όσο για τα υπόλοιπα 'φιλανθρωπικά', τόσα χρόνια, τόσες προσπάθειες θα έπρεπε να είχαν κάνει την Αφρική την πιο χορτάτη ήπειρο!

Να δω τώρα εμάς πως περνάμε τα Χριστούγεννα της κρίσης! Πώς τα περνάμε οέο???

Ελπίζω όχι με τις δυο όψεις του νομίσματος που δείχνουν τα δελτία ειδήσεων.

( Άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια να φάνε, γονείς δίνουν τα παιδιά τους στα ιδρύματα γιατί δεν μπορούν να τα ζήσουν αλλά ας πάμε σε κάτι πιο χαρούμενο τώρα!!! 100% πληρότητα στα χιονοδρομικά κέντρα το σ/κ που μας πέρασε, έσπευσε ο κόσμος να χαρεί το χιόνι και τη νυχτερινή ζωή στα όμορφα τοπικά κλαμπ και ταβέρνες)

Κιτρινιάρικη κατευθυνόμενη ενημέρωση....φτου!

Δεν μπορώ να καταλάβω πως μια γιορτή δυο ημερών ουσιαστικά που δικαιωματικά την κολλάμε με την πρωτοχρονιά και άντε να κρατήσει μια εβδομάδα, την τράβηξαν επίσημα στις δεκαπέντε μέρες και ανεπίσημα από το καλοκαίρι σχεδόν μέχρι τη λήξη της που είναι ουσιαστικά του Αγίου Ιωάννη. Αν ρωτήσεις δε, τι γιορτάζουμε? (τόσες μέρες ή τόσο καιρό) μπορεί και να εκπλαγείς αν ακούσεις να μπερδεύουν το Πάσχα με την 17 Νοέμβρη και το Πάσχα με την 25η Μαρτίου!
Αν κάποιος είναι ειλικρινής θα σου πει πως γιορτάζει τα χιλιάδες λαμπάκια και τα δώρα που λαβαίνει (αν και φέτος που έκοψαν δώρα, επιδόματα, μισθούς, συντάξεις θα πάρει τα τρία μμμμμμ)
Στην εκκλησία σίγουρα θα πάνε ελάχιστοι και μέσα στους ελάχιστους δεν θα είμαι εγώ για να μην βγάζω την ουρά μου απέξω, αλλά θα είμαι απ' αυτούς που θα ψάχνουν (όπως κάθε χρόνο άλλωστε) την ουσία μέσα σε όλο αυτό...και ίσως έτσι πλησιάσω με κάποιο τρόπο το πνεύμα των Χριστουγέννων...
Η απορία μου είναι πάντα ίδια. Πώς γιορτάζουμε με τόση χλιδή τη γέννηση Αυτού που γεννήθηκε τόσο ταπεινά, που δεν απέκτησε τίποτα και έδινε απλόχερα την αγάπη! 'Ανθρωποι...ναι άνθρωποι! το σπουδαιότερο δημιούργημα. Έκαναν τον παράδεισο κόλαση, τη μέρα νύχτα,το σωστό λάθος....δεν θα έκαναν χλιδάτη γιορτή τα Χριστούγεννα?