Κυριακή 31 Μαΐου 2009

χάμστερ ή ποντικοί του αγρού?

Φύση εε? Ο προορισμός που έχασε ο άνθρωπος, η ελπίδα που χάθηκε στη θέα του τσιμέντου...γκρι, το γκρι πλησιάζει το μαύρο κι απέχει πολύ από το αίσθημα ευφορίας που το πράσινο προσδίδει. Φύση...όσο την πλησιάζω τόσο μου λείπει! Το ποτάμι που πήραμε σαν όλα τα ποτάμια δε γυρίζει πίσω κι αν προσπαθούμε να το πάμε κόντρα, μοιάζει με τους διάδρομους στα γυμναστήρια...οδοιπορικό στο ίδιο σημείο που αν αφεθείς θα σε πάει πίσω και θα πέσεις!
Διάδρομοι στα γυμναστήρια και στατικά ποδήλατα. Γιατί μου φαίνεται πως γίναμε λίγο χαμστεράκια?

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

illuminati....a good movie :)


Ήταν μια καλούτσικη ταινιούλα...χαίρομαι που δεν ένιωσα για άλλη μια φορά πως πέταξα τα λεφτά μου κι έχασα το χρόνο μου (όπως με το 'κλειδώσατε;' που έπαιζε η Λιβ Τάιλερ)

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

καλοί μου άνθρωποι....όσοι από εσάς είστε!!!

Χθες η τηλεόραση μου δικαίωσε την ύπαρξή της. Συνήθως οι δέκτες που έχω αγοράσει υπάρχουν για να μπαίνει η ασχήμια μες το σπίτι μου ή για να παίζει το dvd player. Βαρετές συνήθειες πια μεν, δύσκολο να τις πετάξω από πάνω μου δε....
Χθες όμως, εγώ ταξίδεψα, συγκινήθηκα και δεν χρειάστηκε να κάνω καθόλου το καθιερωμένο μου σεργιάνι στο ίντερνετ...αυτό που προσπαθεί να συμπληρώσει τα κενά, κάνοντάς με να βρυκολακιάζω μπροστά σε μια επικίνδυνα ακτινοβολίζουσα οθόνη που καταστρέφει τα μάτια, το δέρμα και την έκφρασή μου αργά...αργά!
Στην ετ3 ταξίδεψα με την εκπομπή του Τέρενς Κουίκ που φιλοξενούσε την Κάκια Ιγερινού για μια σπουδαία, επιμορφωτική δουλειά της που γυρίζεται στη Θεσσαλονίκη και πρωταγωνιστεί σε αυτή.....Ο Θανάσης Βέγγος.
Το σημαντικότερο της υπόθεσης; Ο κος Βέγγος ήταν εκεί και μιλούσε για τη δουλειά αυτή....
Δεν είμαι fun του είδους των ταινιών του, αν και διακρίνω τη διαφορετικότητα τους και την ευφυία που περιέχουν. Οι χαρακτήρες που δημιουργησε ο κος Βέγγος έχουν τη μοναδικότητα των χαρακτήρων του Τσάρλι Τσάπλιν και άλλων μεγάλων, μέγιστων δημιουργών.
Μα δεν ήταν αυτό που με άγγιξε τόσο.
Η αύρα του, ο τρόπος του, η σοβαρότητα και ο πλούσιος συναισθηματικός του κόσμος που ελέγχει τόσο καλά με τη συμπεριφορά του!
Η ευαισθησία πρέπει να περιβάλλεται με δύναμη....αυτό είδα χθες.
Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι; Αλήθεια υπάρχουν; Τι ρωτώ...αφού το είδα χθες και πήρα δύναμη. Κι ένιωσα πως δεν είμαι μαλάκας για τα ιδανικά που κουβαλάω από παιδί και που προσπαθώ να διατηρήσω....
Περιμένοντας την εκπομπή (είχα δει τρέιλερ μέρες πριν), είδα άλλη μια υπέροχη εκπομπή του Ηλία Μαμαλάκη. Τι να πω! Κομμάτια της ελληνικής ιστορίας σαν παραμύθι....κι ο Μαμαλάκης σα να βγήκε από τα βιβλία μέσα, ένας παραμυθάς-ξωτικό, αγαπημένη, ζεστή φιγούρα να ξαπλώσεις στα λόγια πάνω του και να κοιμηθείς....
Τελικά...VIVA ετ3!!! Και στα άλλα κρατικά κάτι γίνεται! Άντε μπας και δούμε άσπρη μέρα....

Κυριακή 17 Μαΐου 2009

δώρο μου πολύτιμο...

Πόσα ήρθαν από τότε....
Πάντα το σκέφτομαι όταν ανοίγονται οι δρόμοι οι νέοι μπροστά μου, όταν περνώ γέφυρες, φτάνω σε λιμάνια.
Όταν τα φώτα της νύχτας με βγάζουν σε περιφερειακούς της διαφυγής και ακούω τη μουσική που τους ταιριάζει...πνευστά με σορντίνα!
Όταν καινούριες γεύσεις και αρώματα με φτάνουν σε μια στιγμή σε χώρες μακρινές, σε άλλα μέρη.
Πόσα ήρθαν από τότε....
Ένα καινούριο εγώ που ποτέ δε φαντάστηκα και που όμορφα με ξάφνιασε. Πόσα έμαθα από τότε...
Γράμματα του νου και της ψυχής...ένας καινούριος κόσμος!
Πόσο σημασία έχει η διαδρομή για τον προορισμό...αυτός που θέλω είναι μέσα από τα δάση και δίπλα στη θάλασσα.
Πόσες αλλαγές από τότε...προκλήσεις, νίκες και μικρές ήττες! Όλα στο τέλος είναι κέρδος...
Η ζωή είναι δώρο πολύτιμο...